Selecteer een pagina

Accanto

Accanto is een strategisch adviesbureau dat staat voor gebiedsontwikkeling als coproducties met overheden, ondernemers en particulieren. Succesvolle voorbeelden waarbij het verschil is gemaakt zijn Overdiepse polder in Waalwijk, Oostelijke Langstraat met de A59, Waalfront in Nijmegen, Veluwerandmeren tussen Flevoland en Gelderland, Ooijen-Wanssum in Limburg en parken in Den Haag. Uit deze praktijken zijn patronen opgetekend en doorvertaald in methodieken. Een bekende methodiek is de Moeten-Willen-Kunnen-Analyse. Meer hierover zie www.nederlandbovenwater.nl of www.nlbw.nl.

Accanto is opgericht op 3 april 1998 en werkt als netwerk van betrokken en bezielde professionals die elkaar goed verstaan. Zij werken vanuit de overtuiging dat gebiedsontwikkeling een beschavingsoffensief is, waardoor het beste in mensen en gebieden naar boven kan komen. Directeur van Accanto is Peter van Rooy.

Accanto omarmt het principe van duurzaam ondernemen. Op termijn komt het vermogen binnen Accanto BV ten goede aan het Accantofonds. Dit is een fonds op naam binnen het Wereld Natuur Fonds, zoals mee is ontwikkeld en formeel is vastgelegd door notariskantoor Van Ee & De Jonge te Utrecht.